Uitzending
Op1 - 8 mei 2020

8 mei 2020

Op1

8-5-2020

| 846 x bekeken | 0 reacties
5
Het Nederlandse bedrijfsleven heeft het zwaar in de coronacrisis. Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is te gast.

De 4 mei-speech van schrijver Arnon Grunberg maakte de afgelopen dagen veel los. Vooral de zin 'als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij', werkte als een rode lap voor velen. Politicus Joost Eerdmans was een van die mensen. Schrijver Abdelkader Benali voelde zich er juist door gesterkt.

Hoe is het om leraar te zijn? Met die vraag begonnen Tim den Besten en Nicolaas Veul het televisie-experiment 100 dagen voor de klas. Met nog twee afleveringen te gaan, is het tijd om de balans op te maken. Een ding is inmiddels wel duidelijk: leraar zijn is zeker niet makkelijk.

Het coronavirus treft het Caribisch deel van ons koninkrijk heel hard. Het toerisme is tot stilstand gekomen en dat betekent een stille ramp. Daarom start Jandino Asporaat, samen Tania Kross en Shirma Rouse de inzamelingsactie Samen En Koninkrijk. Onderdeel daarvan is een live benefietshow op 9 mei, die wordt uitgezonden op NPO 1.

In deze uitzending van Op1 waren Abdelkader Benali, Arnon Grunberg, Jandino Asporaat, Joost Eerdmans, Nicolaas Veul, Shirma Rouse, Tania Kross, Tim den Besten en Wouter Koolmees te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 8 mei 2020 werd uitgezonden op vrijdag 8 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie