Uitzending
Op1 - 2-9-2020

2-9-2020

Op1

1153 x bekeken | 0 reacties
5
Stefano Keizers en filmmaker Lavinia Aronson over de docu Mijn naam is Stefano Keizers. Wie is deze man die voortdurend een rol lijkt te spelen? Wie is de man achter Stefano Keizers? In de documentaire Mijn naam is Stefano Keizers volgt filmmaker Lavinia Aronson de cabaretier in aanloop naar zijn tweede theatershow om antwoord te krijgen op die vragen. De twee zijn samen te gast.

Anniko van Santen, Bernhard Jens en Eppo van Nispen brengen een ode aan Opsporing Verzocht. Iedere dinsdagavond vaste prik: Meer dan een miljoen mensen kijken al decennia naar het programma Opsporing Verzocht met de laatste vijftien jaar Anniko van Santen als presentatrice. Vorige week werd ze voor haar werk bekroond met een lintje. Bernhard Jens, woordvoerder van de politie, is al twintig jaar verbonden aan het programma en schuift ook aan. Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, is ook te gast. Hij dook in het archief en brengt een ode aan het programma met een aantal mooie beelden.

Arts-microbioloog Jean-Luc Murk over de hectische eerste dagen van de coronapandemie. Het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis nam een dapper besluit: toen de allereerste coronapatiŽnt werd opgenomen en het ziekenhuis de toestroom van patiŽnten bijna niet meer aankon, begonnen de camera's te rollen. Het resulteerde in de documentaire Positief Getest, over de meest onwerkelijke periode uit het leven van personeel en patiŽnten. Aan tafel ťťn van de hoofdrolspelers: arts-microbioloog Jean-Luc Murk.

Avinash Bhikhie, Wouke van Scherrenburg en Jan Struijs over minister Grapperhaus. Doen de foto's van een knuffelende minister Grapperhaus op zijn eigen bruiloft hem vanavond in de Kamer de das om? Politiek verslaggever Avinash Bhikhie van Nu.nl en oud-politiek journalist Wouke van Scherrenburg over het Kamerdebat over de positie van de minister. En Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, heeft gisteren samen met Gerrit van der Kamp en twee BOA-vakbondsvoorzitters een gesprek gehad met minister Grapperhaus. Welk effect heeft het gedrag van de minister gehad op de handhavers?

In deze uitzending van Op1 waren Anniko van Santen, Bernhard Jens, Stefano Keizers en Wouke van Scherrenburg te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 2 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie