Uitzending
Op1 - 10-9-2020

10-9-2020

Op1

377 x bekeken | 0 reacties
5
Sywert van Lienden over de opvang van vluchtelingen na de brand in vluchtelingenkamp Moria. Na een opgewonden overleg kwam de coalitie vanmiddag tot een compromis: Nederland vangt honderd vluchtelingen op uit het vluchtelingenkamp Moria, waar een hevige brand heeft gewoed. Opiniemaker Sywert van Lienden schuift aan om erover te praten.

Angela de Jong over het vertrek van Paul de Leeuw bij RTL. Het nieuwe televisieseizoen is pas twee weken onderweg en vandaag kwam er al groot televisienieuws naar buiten: Paul de Leeuw gaat RTL verlaten. Een jaar eerder dan gepland. AD-columnist Angela de Jong is te gast. Heeft zij het vertrek van De Leeuw bij RTL zien aankomen? En hoe kijkt ze aan tegen de toekomst van die zender?

Gert-Jan Segers (CU) blikt in nieuw manifest vooruit op de verkiezingen. Het feestje van het liberalisme is voorbij, althans als het aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ligt. Dat schrijft hij in een manifest waarin hij vooruitblikt op de verkiezingen van 2021 en zich daarbij keert tegen zijn huidige coalitiepartners. Waarom zo hard inbeuken op het liberalisme en individualisme? Segers schuift aan om erover te praten.

Arts-microbioloog Jan Kluytmans leidt onderzoek naar betrouwbaarheid corona-sneltest. Nederland is gestart met een grootschalig onderzoek naar de betrouwbaarheid van coronatests die in een kwartier duidelijk maken of je bent besmet. Als alles meezit is de sneltest al in het najaar beschikbaar voor sectoren als het onderwijs en de zorg. Dat is hard nodig, want vrijwel alle coronatestlocaties zitten vol. Ook vandaag was het chaos alom bij de GGD. Arts-microbioloog Jan Kluytmans leidt het onderzoek. Hoe werkt zo'n sneltest precies? En zijn straks in het najaar alle problemen opgelost?

Eppo van Nispen en Jan Anthonie Bruijn over een Prinsjesdag die totaal anders wordt dan normaal. Prinsjesdag wordt anders dan anders. Er is dit jaar geen rijtoer door Den Haag, geen balkonscène en voor het eerst in 200 jaar wordt Prinsjesdag niet op het Binnenhof gehouden, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Was het moeilijk om te breken met deze traditie? Daarover praten we met Jan Anthonie Bruijn, Voorzitter van de Eerste Kamer. Voor de historische context in beeld schuift Eppo van Nispen aan, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid.

In deze uitzending van Op1 was Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 10 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie