Uitzending
Op1 - 9-9-2020

9-9-2020

Op1

322 x bekeken | 0 reacties
6
O.a.: Ze zijn terug in het theater: Veldhuis & Kemper. Met de schrik nog een beetje in de benen, want begin maart bleken na een try-outvoorstelling maar liefst vijftien mensen besmet met corona en daarvan gingen er twee dood. Daarover praten we met Remco Veldhuis en Richard Kemper. Maar ook over hun nieuwe voorstelling 'Zonder Meer', met nieuwe en oude hits, waarvan ze er eentje live spelen.

Vandaag werd bekend dat het Oxfordse vaccin in wording, van producent Astra Zenica, voorlopig wordt stilgelegd. En van de proefpersonen kreeg een ontsteking aan zijn ruggenmerg. Zijn de kansen nu verkeken voor het vaccin, waar ook Nederland op had ingetekend? We bespreken het met Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie bij Amsterdam UMC.

Het aantal besmettingen ligt met 1140 weer op het niveau van april. Dat maakte minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zelf bekend tijdens een live chatgesprek op YouTube en Facebook. Daarin gingen hij en premier Rutte in op vragen van Nederlanders. Wiskundige en expert complexiteit Bert Slagter analyseerde de antwoorden en schuift aan.

Vannacht heeft een grote brand gewoed in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, waar dertienduizend vluchtelingen onder ellendige omstandigheden verblijven. Steffi de Pous van hulporganisatie Because we Carry en Kamerlid Jol Voordewind van de ChristenUnie over de tragedie. Hoe kon het zo ver komen? En hoe moet het verder met de opvang van de vluchtelingen?

Boswachter Arjan Postma schreef een boek over de genialiteit van het dierenrijk. Oftewel 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen' waarin hij de overeenkomsten tussen mens en dier beschrijft. Want dat we veel van dieren kunnen leren en er meer gelijkenissen zijn dan we denken, dat is een ding dat zeker is. Arjan vertelt er alles over.

In deze uitzending van Op1 waren Arjan Postma, Jol Voordewind, Remco Veldhuis, Richard Kemper en Steffi de Pous te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 9 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie