Uitzending
Op1 - 27-8-2020

27-8-2020

Op1

530 x bekeken | 0 reacties
5
Exact zes maanden terug werd de eerste coronapatiënt in Nederland geconstateerd. Het zorgpersoneel heeft zich uit de naad gewerkt en krijgt volgend jaar opnieuw een bonus en er wordt geld vrijgemaakt om de werkdruk te verlagen. Wat gaat dat helpen in de strijd tegen corona? Daarover praten we met arts-microbioloog Jan Kluytmans.

Een belangrijke dag voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Jehova's gemeenschap. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming richt vandaag een meldpunt op waar misbruikslachtoffers zich kunnen melden. Sander Dekker is te gast, samen met Marianne de Voogd, één van de misbruikslachtoffer uit de Jehova's gemeenschap. Een belangrijke katalysator voor de komst van het meldpunt was het werk van de Stichting Reclaimed Voices. Met hun persoonlijke ervaringen hebben ze het probleem de afgelopen jaren op de kaart gezet. Bestuurslid Raymond Hintjes schuift ook aan.

Met acteurs Werner Kolf, Teun Kuilboer en Egbert-Jan Weeber bespreken we hun rol in de nieuwe tv-serie Commando's, waarin is te zien hoe een geheime militaire missie gruwelijk mis kan gaan. De acteurs hebben uitgebreid geoefend om het leven van een commando zo realistisch mogelijk na te spelen.

In maart en april bleef iedereen nog massaal thuis, maar bij een eventuele tweede coronagolf zullen de jongeren zich waarschijnlijk niet meer zo braaf aan de regels houden. En is het ook niet terecht dat ouderen zich dan gaan isoleren, om de jonge generatie meer bewegingsvrijheid te geven? Daarover praten we met Jort Kelder, Wouke van Scherrenburg en Gerdi Verbeet.

In deze uitzending van Op1 waren Egbert-Jan Weeber, Gerdi Verbeet, Jort Kelder, Sander Dekker, Teun Kuilboer, Werner Kolf en Wouke van Scherrenburg te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 27 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!