Uitzending
Op1 - 28-8-2020

28-8-2020

Op1

533 x bekeken | 0 reacties
5
Vanmiddag presenteerde het kabinet het derde steunpakket. Opnieuw worden er miljarden vrijgemaakt om de coronacrisis het hoofd te bieden. Terwijl de minister van Financiën in quarantaine zit, schuiven de twee andere hoofdrolspelers aan. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Wouter Koolmees van Sociale Zaken praten over de miljardeninvesteringen.

Amsterdam gaat overstag en gaat een proef aan met preventief fouilleren. Gaat dat de straat nu echt veiliger maken of werkt het etnisch profileren in de hand en maakt dit het wantrouwen naar de politie alleen maar groter? Dat bespreken we met jongerenwerker Joel Ricardo, Dionne Abdoelhafiezkhan van Controle Alt Delete en burgemeester Foort van Oosten, wiens stad Spijkenisse al langere tijd preventief fouilleren inzet.

Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur, maar het wordt minder uitbundig ingeluid dan normaal. Geen drukke Uitmarkt of Parade, want corona gooit roet in het eten. Sinds 2018 mag Wende in theater Carré een avond vullen met allerlei artiesten en kunstenaars: Wende's Kaleidoscoop. De eerste twee edities waren niet te zien op televisie en Carré zat vol met publiek. Dit jaar is het precies andersom. De voorstelling zal wel op tv te zien zijn, maar voor lege tribunes. Wende vertelt alles over deze theatershow, die morgen wordt uitgezonden.

Aanstaande dinsdag (21.05 uur op NPO 2) gaat weer een nieuws seizoen van De Geknipte Gast van start, het programma waarin interviewer annex kapper Özcan Akyol bekende Nederlanders van een fris kapsel voorziet, terwijl ze hun hart luchten bij hem in de kappersstoel. Vanwege het coronavirus zal Eus voorlopig zijn schaar laten liggen, maar dat is geen reden voor onder meer Catherine Keyl, Matthijs van Nieuwkerk, Barrie Stevens en Sinan Can om niet in alle openheid het gesprek aan te gaan. Özcan schuift aan om er meer over te vertellen.

En een ode aan een programma dat na 16 seizoenen nog steeds aan een opmars bezig is. De quiz 'De Slimste Mens' houdt kijkers aan de buis gekluisterd. En vanavond was het dan eindelijk zover: in de grande finale trok Journaal-presentator Astrid Kersseboom aan het langste eind!

In deze uitzending van Op1 waren Astrid Kersseboom, Dionne Abdoelhafiezkhan, Özcan Akyol en Wouter Koolmees te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 28 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie