Uitzending
NTR podium - Christianne Stotijn - de weg naar Phaedra

Christianne Stotijn - de weg naar Phaedra

NTR podium

17-3-2013

| 1013 x bekeken | 0 reacties
6
Portret van de Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn. Haar uitvoeringen van Mahler met dirigent Bernard Haitink maakten haar groot. Sindsdien wordt ze wereldwijd geroemd om haar opvallend fluwelen timbre.

Afgelopen zomer was ze de grote ster tijdens het Prinsengrachtconcert. Nu bereidt ze zich voor op een serieuzere rol in de miniopera Phaedra van Benjamin Britten op 9 maart in de NTR Zaterdagmatinee.

Hoe maakt zij de heftige rol van Phaedra (Griekse godin/onbeantwoorde liefde/zelfmoord) eigen? Regisseur Marcel Goedhart volgt Christianne tijdens het studeren, maar ook tijdens haar bezoek in Londen aan de beroemde mezzosopraan Dame Janet Baker voor wie dit stuk speciaal door Britten is gecomponeerd in 1975. In een gesprek met haar grote heldin (die dit jaar 80 wordt) komt Christianne van alles te weten over de bedoeling van het stuk en hoe je het kan en mag zingen.

Wat betekent zingen voor haar? Wanneer is een concert geslaagd? Hoe vindt ze rust? Christianne vertelt erover, al wandelend in de natuur, in het café met haar geliefde broer Rick Stotijn, of in Londen bij haar manager Joel Thomas.

Goedhart volgt haar tot vlak voor haar uitvoering van Phaedra op 9 maart in het Concertgebouw, dat vervolgens in z’n geheel te zien is. Stotijn wordt begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Mark Elder.

Het programma eindigt met een legendarische uitvoering uit 1974 van Dame Janet Baker die het vierde deel uit de Tweede Symfonie van Gustav Mahler zingt. Zij wordt begeleid door het London Symphony Orchestra o.l.v. Leonard Bernstein.

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel Christianne Stotijn - de weg naar Phaedra is uitgezonden op zondag 17 maart door NTR. Te gast was Christianne Stotijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie