Uitzending
NTR podium - Duo Choreografen willen meer

Duo Choreografen willen meer

NTR podium

7-4-2013

| 886 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in NTR Podium aandacht voor bijzondere danskoppels.

Wat willen ze met hun dans vertellen, hoe komen hun choreografieën tot stand en waarom zijn relaties een terugkerende thema binnen het werk van het choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León (Nederlands Dans Theater). Dat en meer vertellen zij aan de hand van delen uit de voorstellingen Shoot the Moon en Same Difference.

Het choreografenpaar Guy Weizman en Roni Haver vormen samen het Groningse dansgezelschap Club Guy&Roni. Dans moet wat hen betreft het liefst duidelijk, fysiek, echt en eigenwijs zijn. Tijdens repetities zien we hoe ze dat doen en wat de dansers hiervan vinden en het resultaat zien we in het prachtige duet Fire Bird.

NTR Podium heeft inmiddels een traditie opgebouwd als het gaat om de dansfilm. Drie jaar geleden is in samenwerking met het Mediafonds en Fonds voor de Podiumkunsten een project gestart waarin choreografen en regisseurs uitgedaagd werden om met plannen te komen voor een dansfilm. Dit jaar zijn er – wegens de hoge kwaliteit van de inzendingen – vijf i.p.v. de gebruikelijke vier films gerealiseerd. NTR Podium zendt zondag de vijfde film zien uit.

Plooi in de tijd
Dansfilm uit het Point Taken project waarin dansers én tenten een choreografie ten uitvoer brengen op de Hondsbossche Zeewering, een plek die letterlijk en figuurlijk uit meerdere lagen is opgebouwd.

Een film van regisseur Leendert Pot en choreografe Hillary Blake Firestone. Producent : Interakt.

Naast het Mediafonds en Fonds voor de Podiumkunsten mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds.

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel Duo Choreografen willen meer is uitgezonden op zondag 7 april door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie