Uitzending
NTR podium - Bach's Matthäus Passion

Bach's Matthäus Passion

NTR podium

24-3-2013

| 1325 x bekeken | 1 reacties
7
Ieder jaar klinkt in de week voor Pasen traditiegetrouw de Mattheus van Bach. Het bijzondere is dat in deze tijd waarin het geloof voortdurend op de helling staat, de Mattheus traditie steeds groter wordt.

Meer koren dan ooit hebben dit jaar het meesterwerk van Bach op hun repertoire staan waardoor weer meer en meer bezoekers naar de kerk worden gelokt. Wat trekt mensen zo aan dit complexe muzikale werk uit te voeren of om de ruim drie uur lange luisterzit op de harde houten kerkbanken aan te gaan?

NTR Podium gaat op zoek naar het antwoord door haar te luisteren te leggen bij de repetities van de Mattheus in de dorpskerk van Wassenaar. Deze gemeente waagt zich dit jaar voor het eerst aan dit meesterwerk en wel op zondag 24 maart.

Ensemble Archipel o.l.v. dirigent Anneke Huitink laat Bach's visie op het evangelie horen en zien.

Door middel van een ruimtelijke opstelling van de koren, de solisten en de instrumentalisten wordt de compositie blootgelegd en ben je als publiek geen toehoorder meer, maar wordt je onderdeel van het stuk.

Zowel beroepsmusici als amateurzangers dragen muzikaal bij aan dit meesterwerk van Bach. Hoe ervaren zij het om op deze nieuwe manier het stuk uit te voeren?

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel Bach's Matthäus Passion is uitgezonden op zondag 24 maart door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie