Uitzending
NTR podium - Stenz & Hartmann

Stenz & Hartmann

NTR podium

14-4-2013

| 1300 x bekeken | 0 reacties
4
Programma over de nieuwe chefdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest: Markus Stenz. Als groot pleitbezorger van moderne muziek voert hij in dit seizoen van de Zaterdagmatinee muziek uit van de Duitse componist Karl Amadeus Hartmann.

Presentator Hans Haffmans volgt Stenz en een aantal musicu tijdens het instuderen van de 1e symfonie van de Duitse componist Karl Amadeus Hartmann. Hans reist naar Duitsland en zoekt Stenz op in zijn woonplaats Keulen, en bezoekt het huis in München waar Hartmann woonde en werkte en zijn 1e symfonie schreef.

Hartmann schreef deze symfonie tussen 1933 en 1940. De symfonie is een uitgesproken aanklacht tegen het ‘Nazi-regime’. In zijn zoektocht naar de betekenis van deze symfonie brengt Hans ook een bezoek aan concentratiekamp Dachau, even buiten München.

De krijgt de kijker een beeld van de mens Karl Amadeus Hartmann en zijn niet te overschatten belang voor de door hem in 1946 opgerichtte concertserie Musica Viva.

Deze uitzending van het programma NTR podium met de titel Stenz & Hartmann is uitgezonden op zondag 14 april door NTR. De presentatie was in handen van Hans Haffmans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie