Uitzending
NOVA - 5-10-2006

5-10-2006

NOVA

881 x bekeken | 0 reacties
6
Mogen verdachten van pedofilie worden opgejaagd?
Aanstaande maandag doet de rechtbank uitspraak tegen een 47-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van pedofilie. Zelf ontkent hij, maar de familie van het jongetje dat seksueel misbruikt zou zijn, zit de man al maanden op de hielen. Keer op keer slaagt de familie er in om zijn verblijfplaats te achterhalen en hem het huis uit te treiteren. De verdachte zit nu samen met zijn moeder ondergedoken, ergens op een plek in Nederland. De verdachte reageert in Nova. Mag je een man die verdacht wordt van pedofilie opjagen en de dood in wensen? In de studio een gesprek hierover met advocaat Chris Veraart, gespecialiseerd in zedenzaken en het VVD-Kamerlid Frans Weekers. Bekijk hier vast een fragment.

Kost de genocidediscussie kiezers?
Veel Turken in Nederland zijn van plan om niet te gaan stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Aanleiding is de discussie over de Armeense kwestie. PvdA en CDA hebben politici van Turkse afkomst van de kandidatenlijst geschrapt vanwege hun mening over de Turkse massamoord op ArmeniŽrs, begin vorige eeuw. In Nova de mening van wetenschappers en betrokkenen.

Den Haag Vandaag: Dag van de Leraar
Vandaag, 5 oktober 2006, is de door de SBL (Stichting Beroepskwaliteit Leraren en ander onderwijspersoneel) georganiseerde 'Dag van de Leraar'. Op deze dag worden zoveel mogelijk leraren in het zonnetje gezet. Mark Rutte, staatssecrataris van Onderwijs, reageert.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 5 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Frans Weekers en Chris Veraart.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie