Uitzending
NOVA - 9-5-2008

9-5-2008

NOVA

799 x bekeken | 0 reacties
6
Gezond eten verkoopt
'Helpt het hart gezond te houden', 'Goed voor de weerstand!', 'Zuiverend', 'Rijk aan antioxidanten'. In de supermarkt schreeuwen deze slogans u tegemoet. Gezond eten is in én het verkoopt goed. Fabrikanten investeren fors in het ontwikkelen van nieuwe, vaak dure, producten. Ze gaan daarbij allerlei gezondheidsclaims niet uit de weg. Maar niet tot ieders genoegen.

Wet preventief ingrijpen
Burgemeesters krijgen extra bevoegdheden om preventief in te grijpen tegen voetbalvandalen en hangjongeren die buurtbewoners treiteren. De wet is ook te gebruiken om geweld tegen homo's en radicaal dierenrechtenactivisme te bestrijden. In de studio commentaar van Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken.

Studenten lenen meer
Steeds meer studenten lenen geld van de overheid. En ze lenen ook steeds meer: in januari 2004 hadden afgestudeerde studenten een gemiddelde schuld van van bijna achtduizend euro. Vier jaar later is de gemiddelde schuld per afgestudeerde student opgelopen tot ruim twaalfduizend euro. Gaan studenten té graag op vakantie? Kunnen ze niet zonder de nieuwste laptop of iPod?

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 9 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Guusje ter Horst. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee