Uitzending
NOVA - 8-5-2008

8-5-2008

NOVA

1277 x bekeken | 0 reacties
5
Verloskunde
Minister Klink (Volksgezondheid) wil het aantal baby's dat sterft kort voor of na de bevalling terugdringen. Huisartsen, gynaecologen, verloskundigen, zorgverzekeraars en nog veel meer experts buigen zich - op verzoek van de minister - over de vraag hoe de verloskunde kan worden gemoderniseerd. Thuis bevallen bijvoorbeeld, is dat nog wel een goed idee?In de studio reageren professor Jan Nijhuis, hoogleraar Gynaecologie, en Beatrijs Smulders, verloskundige.

Zimbabwe
Dat Robert Mugabe de presidentsverkiezingen in Zimbabwe heeft verloren is zeker. Maar omdat zijn uitdager, oppositieleider Morgan Tsvangirai, geen meerderheid heeft behaald, komt er een tweede ronde. Omdat Mugabe die niet wil verliezen intimideren en mishandelen zijn aanhangers Zimbabwanen die op Tsvangirai hebben gestemd. Verder eist Mugabe totale controle over de staatsmedia en zullen veel buitenlandse journalisten geen visum krijgen om vanuit Zimbabwe van de nieuwe verkiezingsronde verslag te doen. VRT-collega Robin Ramaekers is net terug uit de hoofdstad Harare. Ook hij had geen toestemming om er te werken, maar maakte toch een reportage. In de studio vertelt hij erover.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 8 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Beatrijs Smulders. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee