Uitzending
NOVA - 16-5-2008

16-5-2008

NOVA

905 x bekeken | 0 reacties
6
Expats in Nederland
Nederlanders zijn gastvrij, vriendelijk en tolerant. Dat denken Nederlanders tenminste zelf. Maar veel hoger opgeleide buitenlanders die in Nederland werken, de zogenoemde expats, vinden Nederlanders juist bot, onbeleefd en al helemaal niet gastvrij. En omdat niemand dat maar wil weten is er nu een film gemaakt die Nederlanders moet wijzen op de fouten.

Cartoonist aangehouden
De politie heeft eerder deze week een Amsterdamse cartoonist, bekend onder de naam Gregorius Nekschot, aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan cartoons te publiceren die discriminerend zijn voor moslims en mensen met een donkere huidskleur. De cartoonist Nekschot en Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, reageren op de kwestie.

Project Cesar Zuiderwijk
Jaarlijks worden er ongeveer vijftien kinderen geboren met het Williams-syndroom. Die kinderen zijn verstandelijk gehandicapt maar hebben wel allemaal een extreem sociaal talent én een groot gevoel voor muziek. Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, werkt met ze. Vandaag ontving hij de jaarlijkse cultuurprijs van de gemeente Den Haag. Ook het geld dat Zuiderwijk daarvoor krijgt, wordt aan muziekonderwijs voor gehandicapte kinderen besteed.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 16 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Cesar Zuiderwijk en Mark Rutte. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee