Uitzending
NOVA - 14-5-2008

14-5-2008

NOVA

728 x bekeken | 0 reacties
6
Aardbeving China
In de provincie Sichuan liggen volgens een schatting van de Chinese overheid nog meer dan 25.000 mensen onder het puin. Dat zegt de plaats-vervangend gouverneur van de provincie, Li Chengyun, vandaag. In de studio commentaar van correspondent Garrie van Pinxteren.

Van Kooten en De Bie in canon
De sketch Do is der Bahnhof van Van Kooten en De Bie behoort nu ook tot de canon. Het is opgenomen in de canon met de kleine c, als aanvulling op de Canon van Nederland, die bestaat uit vijftig vensters op de vaderlandse geschiedenis. Vrijdag wordt de canon openbaar. NOVA blikt vooruit.

Birma
Alles is onder controle, we hebben geen buitenlandse hulp nodig. Die mededeling kreeg de Thaise premier vandaag te horen van de Birmese autoriteiten. Maar er is niemand die dat gelooft. Frankrijk, Duitsland en Engeland vinden dat het regime in Birma desnoods gedwongen moet worden snel meer hulp en hulpverleners toe te laten. Nederland sluit zich daar bij aan. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) reageert.

Den Haag Vandaag: kinderopvang
De Tweede Kamer debatteert vandaag met staatssecretaris Dijksma over de steeds duurder wordende kinderopvang.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 14 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Bert Koenders. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee