Uitzending
NOVA - 6-5-2008

6-5-2008

NOVA

980 x bekeken | 0 reacties
6
Libris 2008
Vanavond maakt juryvoorzitter Tom de Swaan live in NOVA bekend wie de winnaar is van de Libris Literatuur Prijs 2008. Het is de 22ste keer dat de felbegeerde prijs wordt uitgereikt, ook dit jaar weer tijdens een feestelijk diner in het Amstel Hotel in Amsterdam. Nova doet live verslag en presentator Twan Huys interviewt de winnaar.

Birma
De cycloon die Myanmar (het voormalige Birma) in het weekeinde trof, heeft alleen al in een enkele stad tienduizend levens geŽist. Langzaam wordt de enorme omvang van de ramp steeds duidelijker. Officieel zijn er nu 22.000 doden en 40.000 vermisten. In de studio reageert consul Herman Stevens.

Amerikaanse verkiezingen In de VS zijn vandaag de laatste belangrijke voorverkiezingen
De staat North Carolina, met een grote zwarte bevolking, zal volgens de peilingen naar Obama gaan. Indiana wordt spannendender. Het is een gemengde staat en Clinton zou er kunnen winnen. Nova toog naar het blanke stadje Friendship en naar de zwarte stad Gary. Geboorteplaats van Michael Jackson en de afgelopen dertig jaar in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

In deze uitzending van NOVA was Herman Stevens te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op dinsdag 6 mei door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee