Uitzending
NOVA - 15-5-2008

15-5-2008

NOVA

789 x bekeken | 0 reacties
6
Wanneer geeft Hillary op?
De gewezen Democratische presidentskandidaat John Edwards, die in januari zijn campagne staakte, heeft gisteren officieel zijn steun uitgesproken voor Barack Obama. De druk op Clinton de strijd te staken wordt steeds groter. Wanneer gooit zij de handdoek in de ring?

Birma
Europees commissiaris Louis Michel (Ontwikkelingssamenwerking) heeft de autoriteiten in Birma gevraagd meer visa uit te geven voor buitenlandse hulpverleners. Ook zouden die makkelijker door het land moeten kunnen reizen, want 'elk uur telt nu, duizenden levens staan op het spel'. In Nova een (telefoon)gesprek met Louis Michel vanuit Birma.

Bienvenue chez les ch'tis
Bijna achttien miljoen Fransen hebben de film al gezien: Bienvenue chez les ch'tis. De film gaat over de directeur van een postagentschap uit de Provence die zeer tegen zijn zin wordt overgeplaatst naar Bergues in het noordwesten van Frankrijk. Want wie wil er nu in het onherbergzame noorden van Frankrijk wonen en werken? De film kwam uit in februari en sindsdien loopt het storm in het plaatsje Bergues. Iedereen wil het postkantoor en de bewoners in het echt zien.

Brandalarm wegens Oranjegekte
Nog drie weken te gaan voor het EK-voetbal maar de eerste oranje straten en huizen zijn al gesignaleerd. De bewoners kunnen niet wachten, maar de brandweer is minder enthousiast. De papieren vlaggetjes en het oranje landbouwplastic zijn zeer brandbaar en dus gevaarlijk. Nova ging naar de Irenestraat in Goirle, samen met de brandweercommandant.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 15 mei door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee