Uitzending
NOVA - 6-9-2006

6-9-2006

NOVA

584 x bekeken | 0 reacties
6
Natascha Kampusch geeft eerste interview
Vanavond geeft Natascha Kampusch haar eerste interview op de Oostenrijkse televisie. Het meisje, dat acht jaar lang vastzat in een kelder en kortgeleden eindelijk kon ontsnappen, wil wel praten, maar onherkenbaar in beeld. In NOVA alvast een verslag van het mediacircus rond dit interview.

Ruzie tussen Donner en Van Vollenhoven
Achter de schermen blijkt er al een maand een knallende ruzie te woeden tussen het kabinet en mr. Pieter van Vollenhoven. Minister Donner van Justitie heeft begin augustus in een brief aan Van Vollenhoven geschreven dat hij de conclusies over de Schipholbrand te ver vindt gaan. Van Vollenhoven zou in de ogen van Donner ten onrechte schuldigen aanwijzen. Donner vraagt hem die conclusies uit zijn rapport weg te laten.

Politie luistert woningen af
De politie luistert steeds vaker af. Uit cijfers die NOVA verzamelde, blijkt dat het Openbaar Ministerie vorig jaar 38 verzoeken om te mogen afluisteren heeft behandeld. In het jaar 2000 ging het nog om acht gevallen. Het gaat niet om telefoons aftappen, maar om het in het geheim aanbrengen van microfoons in woningen of gevangeniscellen.

Nederlanders onder vuur in Uruzgan
Tijdens het grootschalige offensief van de NAVO in Zuid-Afghanistan, operatie Medusa, zijn dit weekeinde volgens de NAVO tweehonderd Taliban-strijders gedood. Ook onder de NAVO-troepen vallen steeds meer slachtoffers. In de provincie Kandahar hebben Nederlandse militairen een Canadese post overgenomen. De Canadezen verloren al vier militairen door de Taliban en één door een mislukte Amerikaanse aanval. Hoewel ook de Nederlanders gisteravond zwaar beschoten zijn, is er nog geen sprake van dodelijke slachtoffers. Minister van Defensie Kamp is te gast in de studio.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 6 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie