Uitzending
NOVA - 1-9-2006

1-9-2006

NOVA

759 x bekeken | 0 reacties
6
De VVD en de verkiezingen
De politieke partijen maken zich in snel tempo op voor de Kamerverkiezingen van 22 november. De VVD timmerde deze week aan de weg met een nieuw verkiezingsprogramma en een nieuwe kandidatenlijst. En er werd nog afscheid genomen van VVD-coryfee Ayaan Hirsi Ali. Een gesprek met de nieuwe leider van de VVD, Mark Rutte, en de uitslag van de nieuwste Politieke Barometer.

Machtigste vrouw van Nederland
Eurocommissaris Neelie Kroes is de machtigste vrouw van Nederland. Dat vindt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Neelie Kroes staat als eerste Nederlandse op nummer 38 van die lijst. De machtigste vrouw ter wereld is de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Nova sprak met de machtigste vrouw van Nederland over de machtigste vrouw van de wereld.

Nieuw Nederlands paspoort
De invoering van een nieuw Nederlands paspoort verloopt nooit geruisloos. Dit keer zijn er problemen met de pasfoto's. Het regent klachten over de strenge eisen. De Nederlandse Vereniging van Burgerzaken heeft vanmiddag overleg gehad met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nova nam poolshoogte op de afdeling Burgerzaken van de gemeente Utrecht.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 1 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Mark Rutte en Neelie Smit-Kroes. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie