Uitzending
NOVA - 13-9-2006

13-9-2006

NOVA

625 x bekeken | 0 reacties
6
Uitspraken Donner verbazen Den Haag
De uitspraak van minister Donner (Justitie) in een vandaag verschenenen boek over de sharia heeft in Den Haag nogal wat stof doen opwaaien. De minister zegt dat in Nederland de strenge islamitische wetten ingevoerd zouden kunnen worden als daar een tweederde meerderheid in het parlement voor bestaat. Dat zijn nu eenmaal onze democratische spelregels, zegt Donner.

Bankiers vechten terug
Voor de Autoriteit Financiële Markten dreigt een forse schadeclaim. De toezichthouder heeft twee directeuren van de bank Veer Palthe Voûte ten onrechte uit hun functie gezet wegens aandelenhandel met misbruik van voorkennis. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven bepaald. Het sinds 2003 slepende conflict over het 'beroepsverbod' voor de betrokken bankiers komt hiermee in een nieuwe fase. Jan Voûte en Michiel Palte reageren in de studio.

Minister Bot voelt zich bekocht
Het kabinet-Balkenende staat te boek als één van de trouwste bondgenoten van de VS. Maar de liefde van minister Bot (Buitenlandse Zaken) is wat bekoeld. Dat bleek tijdens een spoeddebat vandaag in de Kamer over geheime CIA-cellen. Die bestaan niet, was de reactie van Washington eerst, maar sinds president George Bush toegaf dat ze wel degelijk bestaan, voelt minister Bot zich bekocht.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 13 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie