Uitzending
NOVA - 30-8-2006

30-8-2006

NOVA

839 x bekeken | 0 reacties
6
Zoeken naar thuiszorg is vaak lijdensweg
Iemand die thuiszorg nodig heeft en daar ook recht op heeft, komt in veel gevallen in een doolhof terecht. Velen vroegen deze zomer thuiszorg aan, maar kregen nul op het rekest. Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid heeft extra geld op tafel gelegd, maar de wachtlijsten houden aan.

Van der Burg: hoogste nieuwkomer VVD-lijst
Over de conceptlijst van het partijbestuur van de VVD is intussen al flinke onrust ontstaan. Arthur Docters van Leeuwen trok zich terug, omdat hij op nummer tien stond en officier van justitie Fred Teeven een hogere plaats kreeg. Des te verrassender was de keus voor de relatief onbekende en politiek onervaren Brigitte van der Burg. Ze kwam uit het niets meteen op plaats vier, de eerste nieuwkomer op de VVD-lijst.

Is Lucia de B. dan toch onschuldig?
De zaak Lucia de B. begint te kraken. Omdat er zo weinig echt bewijs was, is ze veroordeeld op grond van verklaringen van medisch deskundigen. Die hadden alleen de dossiers gelezen die, nu blijkt, onvolledig waren. Stukken die wezen op de onschuld van Lucia de B. ontbraken, waardoor de deskundigen op het verkeerde been zijn gezet.

Den Haag Vandaag
De kamer, terug van vakantie, is weer begonnen met het politieke handwerk. Ferry Mingelen is in Den Haag.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 30 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!