Uitzending
NOVA - 14-9-2006

14-9-2006

NOVA

736 x bekeken | 0 reacties
6
Het video-testament van Samir A
Samir A., een van de kopstukken van de Hofstadgroep zit vast. Volgende maand moet hij terecht staan op beschuldiging van het beramen van een aanslag, onder meer op de Tweede Kamer en het gebouw van de AIVD. Kort na zijn arrestatie kreeg de politie een afscheidsvideo van Samir A. in bezit. In die video zit een aantal directe bedreigingen aan de Nederlandse regering en het Nederlandse volk. NOVA heeft die video ook. NB.: Het onderwerp bevat drie foto's van de mishandelingen in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak. Deze foto's behoren NIET tot de originele video, maar zijn er door NOVA aan toegevoegd!

David Lynch pleit voor meditatie
David Lynch, regisseur van Blue Velvet, Young at Heart en Twin Peaks is ook een groot voorvechter van transcendente meditatie. Onderweg van het filmfestival in VenetiŽ deed Lynch Nederland aan om het meditatie-onderwijs een broodnodige lift te geven.

Oud-korpsleiding Gelderland-Midden woedend
Leidinggevenden binnen het politiekorps Gelderland-Midden maken zich schuldig aan intimidatie, bedreigingen en beledigingen jegens collega's en worden door scheefgegroeide machtsverhoudingen onvoldoende gecorrigeerd, concludeert een onafhankelijke onderzoekscommissie. Ex-korpschef Kees Bakker is woedend op de onderzoekers en reageert in de studio.

Presentatie: Jeroen Smit.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 14 september door de VARA en de NPS. Te gast was Kees Bakker. De presentatie was in handen van Jeroen Smit.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie