Uitzending
NOVA - 8-10-2009

8-10-2009

NOVA

927 x bekeken | 0 reacties
8
Nog steeds geen handtekening van DSB
De spanning rond de DSB stijgt. Morgen verloopt het ultimatum. De gedupeerden van de DSB-bank willen uiterlijk morgen om 17.00 uur een handtekening onder een oplossing van de financiŽle problemen. Anders sluiten ze een gang naar de rechter niet uit.

Rol Balkenende onder de loep
Het lijkt erop dat premier Balkenende het vandaag zwaar te verduren krijgt in een debat met de Tweede Kamer over het Koninklijk Huis. Daarop is recent zoveel kritiek ontstaan dat de begrotingsbehandeling Algemene Zaken voor het eerst live op televisie wordt uitgezonden. De omstreden vakantievilla in Mozambique van prins Willem-Alexander, de fiscale sluiproutes van prinses Christina en de tienduizenden euro's extra toelage die de Oranjes komend jaar incasseren, staan allemaal centraal in het debat vandaag.

Stop hulp aan Afrika
De afgelopen vijftig jaar heef het Westen ťťn biljoen uitgegeven aan ontwikkelingshulp in Afrika. Volgens de Zambiaanse econome Dambisa Moyo is het continent er echter helemaal niet rijker of beter van geworden. In tegendeel: financiŽle steun zou leiden tot verkeerde economische keuzes. Wat haar betreft moet alle hulp aan Afrika stopgezet worden.

Afghanen in Calais terug bij af
Het is er een komen en gaan: enkele honderden Afghaanse vluchtelingen leven aan de rand van Calais, in een vervuild stuk bos bij een industrieterrein. De plek heeft als bijnaam 'de jungle'. De Franse autoriteiten doen er alles aan om de Afghanen weg te jagen. Twee weken geleden ontruimde de Franse politie het hele gebied, maar de meesten zijn al weer terug.

Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 8 oktober door de VARA, de NOS en NTR. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee