Uitzending
NOVA - 5-4-2007

5-4-2007

NOVA

1199 x bekeken | 0 reacties
6
Endstra-tapes bij proces Holleeder
In het proces tegen Willem Holleeder zal de rechtbank luisteren naar gedeelten van de Endstra-tapes, de registratie op band van gesprekken die de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra in het geheim voerde met de politie. In de studio een gesprek met NOVA-verslaggever Siem Eikelenboom, die het proces volgt.

Koran moet worden herschreven
De Koran moet worden getoetst aan de Westerse beschaving. Dat stelt een auteur onder het pseudoniem H.S.M. Frankenvrij in een artikel in het partijblad Liberaal Reveil. VVD-senator Heleen Dupuis, voorzitter van de redactie van het blad, schaart zich er grotendeels achter. In NOVA gaat Heleen Dupuis in debat met islamdeskundige Mohammed Cheppih.

Nout Wellink over durfkapitaal
Vandaag presenteert De Nederlansche Bank het jaarverslag. NOVA spreekt met president Nout Wellink over de opmars van hedge funds in Nederland - speculatieve beleggingsfondsen voor rijke particuliere en institutionele beleggers - die Nederlandse bedrijven proberen te splitsen. Critici zijn bang dat grote Nederlandse bedrijven daardoor op den duur allemaal zullen verdwijnen.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 5 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Nout Wellink, Siem Eikelenboom, Mohammed Cheppih en Heleen Dupuis. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie