Uitzending
NOVA - 2-4-2007

2-4-2007

NOVA

1016 x bekeken | 0 reacties
6
Proces tegen Willem Holleeder
Dag 1: Het proces tegen Willem Holleeder moest vandaag verplaatst worden omdat er een projectiel is afgeschoten op de extrabeveiligde rechtbank in Osdorp. 'De bunker' bleek vandaag dus helemaal niet zo veilig te zijn. Vooral niet voor rechters, justitiepersoneel, verdachten en journalisten: zij moesten allemaal naar buiten toen bleek dat het projectiel nog niet ontploft was. NOVA was erbij. Speciale rechtbanken: De bunker in Osdorp werd tien jaar geleden in gebruik gesteld voor speciale megaprocessen, waarbij hogere veiligheidseisen gelden. In het buitenland hebben ze al meer ervaring met rechtspraak onder dreiging van geweld of terreur. Een overzicht. De zaak: Willem Holleeder is niet de enige verdachte in het proces. Een overzicht van de hoofdrolspelers. In de studio commentaar van Siem Eikelenboom, NOVA-verslaggever, en Ronald van der Horst, advocaat van Willem Holleeders medeverdachte Senol T.

Jonnie Boer in Frankrijk
Topkok Jonnie Boer is in Zuid-Frankrijk als een gastronomische ster ontvangen. Boer moest aan een kleine duizend Franse fijnproevers op een prestigieus wijn- en voedselfestival laten zien wat hij waard is. NOVA peilde hoe goed dit nieuwste Nederlandse exportproduct in de markt ligt.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 2 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Siem Eikelenboom en Jonnie Boer. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie