Uitzending
NOVA - 29-8-2006

29-8-2006

NOVA

885 x bekeken | 0 reacties
6
Acht jaar gevangen
Natascha Kampusch moest huilen toen ze hoorde dat haar ontvoerder zelfmoord had gepleegd. De achttienjarige Oostenrijkse werd acht jaar door die ontvoerder vastgehouden. Volgens de Oostenrijkse politie lijdt Natascha aan het Stockholmsyndroom, waarbij een slachtoffer zich uit lijfsbehoud steeds meer identificeert met de ontvoerder. In NOVA een gesprek met Arjan Erkel, medewerker van Artsen Zonder Grenzen die in Dagestan werd ontvoerd en bijna twee jaar vastzat.

Rondkomen van 758 euro per maand
Wanneer is iemand arm? Vergeleken met Bangladesh is niemand in Nederland arm. Dat vond in elk geval begin dit jaar Minister Gerrit Zalm. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), adviesorgaan van de regering heeft een objectieve armoedegrens berekend. Wat iemand nodig heeft om in de basisbehoeften te voorzien is 758 euro per maand. In NOVA een debat tussen de directeur van het SCP, Paul Schnabel en Agnes Kant van de SP.

Nieuwe VVD'ers
Fred Teeven, voormalig lijsttrekker van Leefbaar Nederland wordt de nummer 5 van de VVD. Andere opvallende nieuwkomers: Ton Elias en Arthur Docters van Leeuwen.

De Beuk erin
Prominente Ún niet prominente Nederlanders presenteerden de afgelopen weken hun lelijkste plek van Nederland. Vanavond een compilatie van de vier weekwinnaars.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 29 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Agnes Kant, Paul Schnabel en Arjan Erkel. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie