Uitzending
NOVA - 23-8-2006

23-8-2006

NOVA

679 x bekeken | 0 reacties
6
Geen nieuwe UMTS-masten voor Spijkenisse
UMTS is een nieuw en snel netwerk, de opvolger van GSM. Volgens recent Zwitsers onderzoek leveren UMTS-masten geen enkel risico op voor de gezondheid van omwonenden. Toch wil de gemeente Spijkenisse geen vergunningen afgeven voor nieuwe masten en heeft zij zelfs een bestaande vergunning ingetrokken. Een verstandige beslissing of geeft het gemeentebestuur toe aan massahysterie?

Oorzaak wiegendood in twijfel getrokken
In ons land is met groot succes het aantal gevallen van wiegendood teruggedrongen. Van 120 dode babies twintig jaar geleden tot maar acht vorig jaar. Niet op de buik laten slapen, geen dekbedjes en niet de baby in eigen bed nemen, zijn de belangrijkste adviezen. In het vooraanstaande tijdschrift Medisch Contact wordt nu echter dit laatste advies in twijfel getrokken: je kind in bed nemen zou helemaal geen kwaad kunnen. In de studio een gesprek met kinderarts Adèle Engelberts.

TV-maker Wim T
Schippers gooit de beuk erin. De gehele maand augustus presenteren prominente én niet prominente Nederlanders hun lelijkste plek van Nederland. Vanavond de beurt aan tv-maker Wim T. Schippers.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 23 augustus door de VARA en de NPS. Te gast was Wim T. Schippers. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie