Uitzending
NOVA - 15-8-2006

15-8-2006

NOVA

926 x bekeken | 0 reacties
6
Faas Wilkes (82) overleden
Il Tulipano werd hij genoemd, de vandaag aan een hartstilstand overleden oud-international Faas Wilkes. Wilkes was een van de eerste profvoetballers in Nederland en speelde onder andere bij Inter Milan en Valencia. NOVA bezoekt de club waar Wilkes zijn loopbaan begon en later, op veertigjarige leeftijd, ook beŽindigde: Xerxes. Verder een gesprek met voetbalcommentator Herman Kuiphof en kenner van het Italiaanse voetbal David Endt.

Frank van Kappen over UNIFIL-missie
15.000 soldaten moeten de huidige UNIFIL-missie in Zuid-Libanon gaan versterken. Maar welke landen de soldaten gaan leveren, wie de missie leidt en wat de soldaten er kunnen uitrichten is nog onduidelijk. In de studio een gesprek met generaal-majoor buiten dienst Frank van Kappen. Hij was nauw betrokken bij de UNIFIL-missie die in 1978 in Libanon van start is gegaan.

De beuk erin met Adri Duivesteijn
De gehele maand augustus presenteren prominente ťn niet prominente Nederlanders een locatie in Nederland die zij afschuwelijk vinden. Vandaag is de beurt aan wethouder Ruimtelijke Ordening in Almere Adri Duivesteijn.

NOVA genomineerd voor Emmy Award
De NOVA-reportage Op jacht naar de Taliban van verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie Continuing News Coverage.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 15 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Adri Duivesteijn, Frank van Kappen, Herman Kuiphof en David Endt. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie