Uitzending
NOVA - 21-2-2008

21-2-2008

NOVA

1116 x bekeken | 0 reacties
7
Amerikaanse marine haalt satelliet neer
Voor het eerst is een satelliet vanaf de aarde neergeschoten. De Amerikaanse marine heeft vannacht een eigen spionagesatelliet met een raket uit de ruimte geschoten. De satelliet, gevuld met giftige brandstof, dreigde op aarde neer te storten. De Chinezen en de Russen verdenken de Amerikanen ervan dat het eigenlijk om een proef gaat om het Amerikaanse ruimteschild te testen. In de studio commentaar van Piet Smolders, ruimtevaartdeskundige.

Verdachte in tasjesdiefzaak moet voor de rechter verschijnen
Drie jaar geleden was C. slachtoffer van een tasjesdief in Amsterdam. Nu wordt ze als dader aangeklaagd, omdat ze tijdens de achtervolging de tasjesdief doodreed. Per ongeluk, zegt ze zelf, maar het Openbaar Ministrie vervolgt haar voor doodslag. Maar sinds de dood van de tasjesdief zou ze zo worden bedreigd dat ze niet naar de zitting durft te komen. Gisteren is ze door een arrestatieteam op een onderduikadres aangehouden en vandaag sprak de rechter uit dat ze bij de rechtzaak aanwezig moet zijn.

Vloeken: steeds meer shit en fuck
De vraag is of streng gelovigen er blij mee moeten zijn: ook de vloekende mens is ontkerkelijkt. Gods naam wordt minder ijdel gebruikt en Engelse scheldwoorden zijn in opmars. Het is allemaal geturft en wetenschappelijk vastgesteld. Vloeken is een ventiel om agressie kwijt te raken en de taal van het vloeken weerspiegelt de ontwikkelingen in de samenleving: internationaler en minder christelijk.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 21 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Piet Smolders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie