Uitzending
NOVA - 20-2-2008

20-2-2008

NOVA

765 x bekeken | 0 reacties
5
Cruijff, de Verlosser
'Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.' Deze uitspraak kan maar van één iemand komen: Johan Cruijff, alias de Verlosser. Cruijff, vermaard om zijn voetbalvaardigheden en onnavolgbaar taalgebruik, gaat Ajax uit het moeras trekken. Het Ajax-bestuur gaat, en Johan Cruijff komt. Dat is de uitkomst van het ledenberaad, gisteravond laat. Kan Cruijff Ajax verlossen? NOVA sprak met ex-voetballer Jan Mulder. In de studio reageert Cruijff- en Ajax-kenner Frits Barend.

Valse schilderijen
Kunstverzamelaar Meijering uit Groningen wist het zeker: de tien schilderijen van het Groningse kunstenaarscollectief De Ploeg, die hij een aantal jaren geleden had gekocht, waren vals. Zeker vijf deskundigen waren het met hem eens. Dus toog Meijering naar de rechter. Maar wat blijkt: de rechter heeft 'weliswaar twijfels over de authenticiteit', maar kan niet met zekerheid stellen dat de werken daadwerkelijk vals zijn. NOVA verdiepte zich in echt en onecht, in schilderkunst en rechtspraak.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 20 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Barend en Jan Mulder. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!