Uitzending
NOVA - 18-2-2008

18-2-2008

NOVA

856 x bekeken | 0 reacties
8
'Nog is Ajax niet verloren'
Het gaat slecht met Ajax. Ooit stonden de rood-witte Amsterdammers aan de Europese voetbaltop. Maar na het winnen van de Champions League in 1995 lijkt de club in een niet te stuiten neergang beland. Ondanks de komst van de ArenA en de gang naar de beurs, of misschien wel juist daardoor. Een commissie onder leiding van erelid Uri Coronel onderzocht de crisis en kwam tot vernietigende conclusies over het bestuur en de sportieve leiding. NOVA ging naar Amsterdam op zoek naar hoop.

Kosovo onafhankelijk
AustraliŽ heeft het spits afgebeten. Als eerste land heeft het het onafhankelijke Kosovo erkend. Europa is hopeloos verdeeld. De Serven zijn woedend. In Belgrado zijn de Amerikaanse ambassade en een McDonalds-vestiging bekogeld. In Kosovo viert de Albanese meerderheid feest, de Servische minderheid houdt het hart vast voor de toekomst. De Serven worden in hun verzet tegen een onafhankelijk Kosovo gesteund door Rusland. Hans van den Broek, oud-minister van Buitenlandse Zaken, reageert in de studio.

Verkiezingen in Pakistan
Het is een klein wonder dat de Pakistaanse verkiezingen zijn doorgegaan na de moord op Benazir Bhutto. De opkomst was laag door angst voor aanslagen, fundamentalistische bedreigingen van vrouwen die wilden stemmen en een verkiezingsboycot. Het zijn parlementsverkiezingen, maar eigenlijk gaat het om de positie van president Musharraf. Het hardste verzet tegen de president en voormalig legerleider Musharraf komt van de Pakistaanse advocaten.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 18 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Hans van den Broek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee