Uitzending
NOVA - 19-2-2008

19-2-2008

NOVA

818 x bekeken | 0 reacties
4
Verspilling in de zorg
Als iemand 's avonds, 's nachts of in het weekend ineens een dokter nodig heeft, kan hij twee dingen doen: de huisartsenpost bellen of naar de eerste hulp in het ziekenhuis gaan. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor het ziekenhuis. Ze passeren de huisarts en bezoeken onnodig een dure specialist. Zo wordt jaarlijks naar schatting 50 tot 100 miljoen euro over de balk gegooid. In NOVA een reportage over verspilling in de zorg.

Castro met pensioen
Het is het einde van een tijdperk. Fidel Castro is afgetreden als president van Cuba. Na 49 jaar heeft El líder máximo de macht definitief aan zijn broer Raúl overgedragen. Castro bevrijdde Cuba met een klein groepje revolutionairen van de pro-Amerikaanse dictator Batista. Maar volgens critici werd de bevrijder zelf een alleenheerser. Was Castro een dictator of een bevrijder? En betekent zijn vertrek een opening voor een betere verhouding met de VS en een beter leven voor de Cubanen? In de studio reageert Coen Stork, ambassadeur in Havana in de jaren '80.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 19 februari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!