Uitzending
NOVA - 26-2-2008

26-2-2008

NOVA

737 x bekeken | 0 reacties
6
Uitbehandelde tbs'ers
De longstay afdelingen van tbs-klinieken waren bedoeld voor uitbehandelde tbs'ers, die te gevaarlijk zijn om weer terug te keren naar de samenleving. In 2000 zaten er 21 tbs'ers op een longstay afdeling, nu zijn het er 164. Volgens de Raad voor Strafrechtstoepassing is het daarmee een verkapte vorm van levenslang geworden. De meeste longstay tbs'ers zijn volgens de Raad helemaal niet zo gevaarlijk en moeten toch een tweede kans krijgen.

Tunnel
Een oude fiets zonder versnellingen doet het altijd. Maar tunnels beveiligd met hypermoderne elektronica zijn wat storingsgevoeliger. De problemen met de gloednieuwe tunnels bij Roermond en Swalmen houden aan. Bovendien blijkt de Roertunnel te lekken. NOVA doet verslag.

Den Haag Vandaag: brand Catshuis
De overheid wist dat er bij de opknapbeurt van het Catshuis in 2004 het zeer brandbare oplosmiddel thinner werd gebruikt. Dit zegt een oud-ambtenaar van het ministerie van Sociale Zaken. De brand in de ambtswoning van de premier ontstond door het gebruik van thinner, dat voor de professionele schilder verboden is. Vandaag is een spoeddebat in de Tweede Kamer over de zaak.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 26 februari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!