Uitzending
NOVA - 16-2-2006

16-2-2006

NOVA

961 x bekeken | 0 reacties
7
Relatie advocaat met cliŽnt
Oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder wordt verdacht van mishandeling, afpersing en bedreiging van vastgoedhandelaren. NOVA neemt Holleeders relatie met zijn advocaat, Bram Moszkowicz, onder de loep. Top-advocaten Peter Plasman en Gerard Sprong geven aan wat de grenzen zijn van aanvaardbaarheid in de advocaat-cliŽnt relatie.

Zorginstelling Sherpa in opspraak
Familieleden van gehandicapten luiden de noodklok over de dienstverlening van zorginstelling Sherpa: die zou ver onder de maat zijn. De directie van Sherpa reageert.

Onenigheid over 'nationaliteit' Paradise Now
De veel bekroonde speelfilm Paradise Now is nu ook genomineerd voor een Oscar. De film geldt als Palestijnse inzending, maar daar is veel commotie over ontstaan. 'Palestina is geen officieel erkende staat', aldus criticasters. De co-producent vindt dat de film vanwege IsraŽlische investeringen als Palestijns-IsraŽlisch moet worden beschouwd. NOVA doet verslag van het geworstel rondom de nationaliteit van een film.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 16 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Peter Plasman en Gerard Spong. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie