Uitzending
NOVA - 8-2-2010

8-2-2010

NOVA

838 x bekeken | 0 reacties
8
Militaire opleiders naar Afghanistan?
Twee jaar geleden spraken kabinet en Tweede Kamer af dat de Afghanistan-missie wordt verlengd tot 2010. Dan geeft Nederland de leidende rol in de provincie Uruzgan op. Het kabinet houdt tot nu toe vast de huidige missie te beŽindigen. De hamvraag is wat Nederland daarna met militairen in Afghanistan gaat doen. CDA en PvdA zijn al lange tijd verdeeld over de vraag hoe het verder moet: de PvdA wil geen nieuwe gevechtsmissie, het CDA wil alle mogelijke opties bekijken. Dit weekend stelde generaal Levy van de NAVO voor de missie te verlengen door het sturen van militaire opleiders naar Afghanistan. Zowel CDA als PvdA zien wel wat in dat voorstel, maar hoe mooi is het plan en welke haken en ogen zitten eraan?

De pater en het meisje
Pater Frits is in zijn jonge jaren huisvriend van de familie Van Westerloo. Vader Van Westerloo bewondert hem, Gerard is zijn misdienaar en dochter Tineke krijgt bijles Engels van hem. Plotseling wordt pater Frits overgeplaatst. Vijftig jaar later komt Van Westerloo achter de reden: hij vindt de pater terug en stelt hem de vraag: 'Wat heeft u indertijd met mijn kleine zusje gedaan?' Gerard van Westerloo heeft het allemaal verwoord in het boek De pater en het meisje, en vertelt erover in de studio.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 8 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Gerard van Westerloo. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee