Uitzending
NOVA - 19-3-2007

19-3-2007

NOVA

906 x bekeken | 0 reacties
6
Irak, vier jaar later
Vier jaar na het begin van de inval is er in Irak sprake van een bloedige burgeroorlog. Waarom de Nederlandse regering er ooit mee ingestemd heeft politieke steun te verlenen aan de aanval op Irak, is nog steeds niet helemaal duidelijk. En een onderzoek zal er, als het aan de nieuwe regering ligt, niet komen. NOVA kijkt terug op wat vier jaar geleden de argumenten van de Nederlandse regering waren om in te stemmen met de plannen van de Verenigde Staten. Verder een gesprek met de Britse Lord Robin Butler. Zijn rapport legde genadeloos het gebrek aan kennis van de Britse geheime diensten bloot. In de studio commentaar van Hans van Baalen (VVD), hij steunde de aanval op Irak, en Harry van Bommel (SP), tegenstander van de aanval.

Talpa in gesprek met mogelijke partners
Het wil John de Mol maar niet lukken om een eigen, succesvolle tv-zender van de grond krijgen. Na het mislukte Sport7 lijkt nu ook Tien, voorheen Talpa, in het voortbestaan bedreigd. John de Mol is nu in gesprek met de zenders RTL en SBS over samenwerking of samengaan. In de studio reageert Joop Daalmeijer, hoofdredacteur Wereldomroep.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 19 maart door de VARA, de NPS, SBS6 en de NOS. Te gast waren Harry van Bommel, Hans van Baalen en Joop Daalmeijer. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie