Uitzending
NOVA - 21-3-2007

21-3-2007

NOVA

1010 x bekeken | 0 reacties
6
Snoepreisjes voor criminelen
Gesubsidieerde buitenlandse reisjes voor probleemjongeren. PVV-leider Geert Wilders sprak er vorige week zijn schande over uit en vroeg zich af of de verantwoordelijke ministers knettergek waren geworden. Wilders doelde op een studiereis van een groep Rotterdamse jongeren naar Marokko om daar meer te leren over de natuur. Het ging volgens de media om jongeren die met justitie in aanraking waren geweest. Een meerderheid van de Kamer vindt nu dat het afgelopen moet zijn met zwaargesubsieerde buitenlandse reisjes voor probleemjongeren. Maar was alle tumult over de studiereis wel terecht? NOVA ging op onderzoek uit en sprak met de jongeren.

Massatrouwpartij tegen discriminatie
Ruim 600 echtparen die elkaar tegelijkertijd het jawoord geven. Dat gebeurt vanavond op de Grote Markt van het Belgische Sint-Niklaas. De massatrouwpartij op de internationale dag tegen racisme is georganiseerd door de Belgische zwarte wethouder Wouter van Bellingen. Als ambtenaar van de Burgerlijke Stand kwam Van Bellingen begin dit jaar in het nieuws toen drie aanstaande echtparen niet door hem in de echt verbonden wilden worden vanwege zijn donkere huidskleur.

Sarkozy krijgt steun Chirac
Hij onderhoudt al jaren een ijs- en ijskoude relatie met partijgenoot president Jacques Chirac: Nicolas Sarkozy, die recentelijk werd uitgeroepen tot presidentskandidaat van de Franse centrumrechtse regeringspartij UMP. Maar Chirac heeft nu laten weten achter Sarkozy te staan.

Den Haag Vandaag
Het laatste nieuws vanuit Den Haag.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 21 maart door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie