Uitzending
NOVA - 26-3-2007

26-3-2007

NOVA

892 x bekeken | 0 reacties
6
De Polen komen
Op een bungalowpark in het Noord-Hollandse Andijk, waar 600 Polen waren ondergebracht, zijn gisteren twee Polen omgekomen. In Nederland werken 60.000 Polen legaal en naar schatting nog circa 100.000 illegaal. De druk om de grenzen te openen wordt steeds groter sinds Polen in 2004 lid werd van de Europese Unie. Maar kan Nederland de tienduizenden Polen wel veilige huisvesting bieden?

Libris Literatuurprijs 2007
Zes auteurs zijn vandaag een stap dichter bij de winst van de Libris Literatuur Prijs 2007 gekomen. De winnaar van de prijs mag zich de schrijver van het beste prozaboek van het afgelopen jaar noemen. NOVA bezocht zoals ieder jaar de zes genomineerde schrijvers.

Boswachters in gevaar
Fiets- en motorcrossers die overal rijden waar God het verboden heeft en criminelen die auto's slopen of stelen. Boswachters hebben steeds vaker te maken met agressie. En daarom vindt de vakbond van boswachters dat de boswachter zich beter moet kunnen verdedigen. Met bijvoorbeeld een kogelvrij vest, een wapenstok of pepperspray. NOVA ging het bos in.

Burgemeester en imam hebben mot
Burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg heeft mot met imam Ahmed Salam. De uitspraken van de imam zijn de burgemeester in het verkeerde keelgat geschoten. In de studio reageert VVD-Tweede Kamerlid Henk Kamp.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 26 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Henk Kamp. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie