Uitzending
NOVA - 13-3-2007

13-3-2007

NOVA

1199 x bekeken | 0 reacties
6
Onrust in Ondiep
De politie gaat vanavond toezicht houden in de Utrechtse wijk Ondiep om te voorkomen dat er opnieuw rellen ontstaan. De onrust begon zondag toen een agent een man doodschoot die hem met een mes bedreigde. NOVA trekt de wijk in.

Bewaker veroordeeld voor mishandeling tbs'er
Het is de omgekeerde wereld, zegt bewaker R. Hij werd vandaag door de rechter veroordeeld voor mishandeling van een tbs'er. R. sloeg een tbs'er met zijn wapenstok om hem in bedwang te houden toen hij bleef spugen en schoppen tijdens vervoer naar het gevangenisziekenhuis. Het ziekenhuis meldde de blauwe plekken en bewaker R. werd geschorst.

Boekenbal
De Boekenweek wordt traditiegetrouw geopend met het Boekenbal. Heel literair Nederland viert vanavond het jaarlijkse feestje in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Het thema dit jaar: humor. De Lof der Zotheid van Erasmus is ervoor uit de kast getrokken. NOVA vangt zoals altijd de schrijvers op.

Den Haag Vandaag
De positie van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet staat ter discussie. Vorige week kwam ze in aanvaring met een Kamermeerderheid over de tijdstippen waarop een aantal spoeddebatten moesten plaatsvinden. Eerder kreeg ze al kritiek toen ze een PVV-Kamerlid het woord ontnam.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 13 maart door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie