Uitzending
NOVA - 12-3-2007

12-3-2007

NOVA

899 x bekeken | 0 reacties
6
In ban van vrijgelaten moordenaar
In het dorpje Quedlinburg, gelegen in de oude DDR, houdt een vrijgelaten moorddadige verkrachter de gemoederen bezig. De rechtbank vindt dat de man niet langer een gevaar vormt voor de samenleving. Maar de Duitse politie en justitie zijn het er niet mee eens en daarom wordt Frank O. nu 24 uur per dag in de gaten gehouden door maar liefst 32 politiemensen.

Geert Mak in Turkije
'De brug' van Geert Mak is het boekenweekgeschenk van 2007. Voor het boek reisde de schrijver af naar Istanboel. Aan de hand van ontmoetingen op de Galatabrug, die het Europese en Aziatische deel van Istanboel met elkaar verbindt, beschrijft Mak het verleden van de stad en het land. Nova ging met Mak naar de brug. Bekijk alvast een interview met Geert Mak.

Scheuren op de Duitse snelweg
Lekker scheuren over de Duitse snelwegen. Als het aan Eurocommissaris van Milieu, Savros Dimas, ligt, wordt dat snel verleden tijd. Hij kwam met een voorstel om in Duitsland een maximumsnelheid in te voeren. Maar milieumaatregelen of niet, de Duitsers zijn verknocht aan scheuren over de Autobahn.

Excuses van Bouterse
De Surinaamse oud-legerleider. Desi Bouterse heeft voor het eerst in het openbaar zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van de Decembermoorden van 1982, die onder zijn bewind werden gepleegd. In de studio reageert advocaat Gerard Spong, adviseur van het Surinaamse Openbaar Ministerie.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 12 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Spong en Geert Mak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie