Uitzending
NOVA - 15-3-2007

15-3-2007

NOVA

833 x bekeken | 0 reacties
6
Stille tocht in Ondiep
In de Utrechtse wijk Ondiep vindt vanavond de stille tocht plaats voor de doodgeschoten Rinie Mulder. Familie en vrienden, die de herdenking organiseren, rekenen op 2000 tot 5000 belangstellenden. De gemeente heeft laten weten dat iedereen welkom is om respect te tonen, ook degenen die niet in Ondiep wonen. NOVA loopt mee.

Nederland 2011: de maatschappelijke stage
Hoe ziet Nederland eruit in 2011? In dat jaar moet een aantal van de nieuwe kabinetsplannen werkelijkheid zijn geworden. In een korte serie reportages blikt NOVA de komende weken in de toekomst. Vandaag aandacht voor de maatschappelijke stage. Balkenende IV wil dat alle scholieren op stage gaan om kennis te maken met de samenleving. Is dat haalbaar? Zijn er genoeg plekken? Levert het wat op?

De eeuw van mijn dochter
Nederland moet een land van lullige braderietjes zijn en met weinig negers. Een getto van klein-burgerlijkheid. Woorden, die schrijver Ilja Leonard Pfeijffer in de mond legt van Bianca Balkenende nadat ze in zijn toneelstuk De eeuw van mijn dochter de macht heeft overgenomen van haar man. Pfeijffer baseert zijn stuk op een toespraak van premier Balkenende waarin hij mijmert over een toekomst vol solidariteit en economische welvaart voor zijn dochter Amélie en alle andere jonge Nederlanders.

Den Haag Vandaag: Geert Wilders
Geert Wilders heeft de laatste paar maanden in de Kamer flink wat stof doen opwaaien. Zijn uitdagende opstelling leidt daar tot veel commotie. Wat maakt Geert Wilders tot wat hij is?

Presentatie: Twan Huys en Nynke de Zoeten.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 15 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Ilja Leonard Pfeijffer. De presentatie was in handen van Twan Huys en Nynke de Zoeten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie