Uitzending
NOVA - 11-12-2008

11-12-2008

NOVA

813 x bekeken | 0 reacties
6
Exclusief interview met Ingrid Betancourt
De voormalige FARC-gijzelaar Ingrid Betancourt vertelt in een exclusief interview over haar gevangenschap bij de Colombiaanse rebellenbeweging. Ruim zes jaar zat ze gevangen in de jungle van Colombia. NOVA spreekt ook met Betancourt over de Nederlandse Tanja Nijmeier, de Groningse studente die zes jaar geleden toetrad tot de FARC.

P. C. Hooft-prijs voor Hans Verhagen
De dichter Hans Verhagen krijgt de P.C. Hooft-prijs 2009. Verhagen krijgt de prijs onder meer voor zijn volgens de jury 'verbluffend goede poŽzie' en vanwege zijn humor, engagement en 'poŽtische durf en eigenzinnigheid'. Hans Verhagen is te gast en leest voor uit eigen werk.

Euthanasie op tv schokt Britten
Kijkers waren van tevoren gewaarschuwd voor de schokkende beelden, maar ondanks de felle kritiek werd gisteravond in Groot-BrittanniŽ toch een omstreden documentaire uitgezonden. In de film is te zien hoe een 59-jarige ALS-patiŽnt een einde maakt aan zijn leven.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 11 december door de VARA, de NOS en NTR. Te gast waren Hans Verhagen en Ingrid Betancourt. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee