Uitzending
NOVA - 16-4-2010

16-4-2010

NOVA

1116 x bekeken | 0 reacties
8
Luchtruim blijft voorlopig dicht
De as van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull maakt voor de tweede dag op rij vrijwel alle vliegverkeer in West-Europa onmogelijk. Het Nederlandse luchtruim blijft voorlopig nog tot morgenochtend dicht. En ook andere Europese vliegvelden zijn gesloten. Het gevolg: ronddolende reizigers, entertainmentprogramma's, veldbedden en opgeslagen bagage in de kelder van Schiphol. Maar ondanks de ergernissen zijn er ook mensen blij met de rust in de lucht.

Toptijden voor campagnestrategen
Politici moeten het, ondanks alle nieuwe media als Twitter, Hyves en Facebook, ook nog steeds gewoon hebben van hun reputatie en hun imago. Hoe komen ze over op televisie? Wat is de centrale boodschap, wie behoort tot de doelgroep en waar zijn zij te bereiken? Toptijden dus voor de campagnestrategen in Den Haag.

Criminoloog Buikhuisen gerehabiliteerd
Onderzoek naar de biologische aspecten van crimineel gedrag was voor progressief Nederland in de jaren zeventig onaanvaardbaar. Een keiharde anti-campagne betekende het vertrek van Wouter Buikhuisen, de professor die onderzoek wilde doen naar de relatie tussen biologie en misdaad. Vandaag is hij terug in Leiden, waar zijn oude universteit hem excuses aanbiedt.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 16 april door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee