Uitzending
NOVA - 13-4-2010

13-4-2010

NOVA

1825 x bekeken | 0 reacties
8
Prinses Irene over haar nieuwe boek
Ze gelooft in de eenheid tussen mens en natuur en de noodzaak die te herstellen. Geestelijke en lichamelijke gezondheid betekenen voor prinses Irene dat iedereen in verbinding staat met alles wat leeft. In Nova spreekt prinses Irene vanavond over haar nieuwste boek Leven in verbinding.

Rotterdam vreest strandrelschoppers
De gemeenteraad van Rotterdam wil dat burgemeester Aboutaleb de mogelijkheden onderzoekt om strandrelschoppers van Hoek van Holland te weren bij de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord. De wedstrijd staat niet op de lijst van risico-evenementen en veel van de relschoppers zijn inmiddels weer vrij. Nova peilt de stemming in de wereld van het voetbal.

Een hemel zonder vogels
Jannie Moffie-Bolle is negentig jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde ze vier concentratiekampen, maar verloor ze 79 familieleden. Haar ervaringen schreef ze op in drie schriftjes; erover spreken wilde ze niet. Maar op aandringen van haar kinderen en kleinkinderen staat haar verhaal nu op papier.

Het mes erin
Nova vroeg een reeks bekende Nederlanders naar hun creatieve bezuinigingsidee. Wat het beste idee is, bepaalt u door te stemmen op de Nova-site. Vanavond de suggestie van oud-schaatser Ben van der Burg.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 13 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Ben van der Burg en Prinses Irene. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee