Uitzending
NOVA - 22-4-2010

22-4-2010

NOVA

903 x bekeken | 0 reacties
8
Crisis in BelgiŽ
Yves Leterme, de Belgische premier, heeft de koning het ontslag van zijn regering aangeboden. Open Vld (de Belgische VVD) stapte vanmorgen uit de federale regering omdat de deadline van de BHV-onderhandelingen (Brussel-Halle-Vilvoorde) niet is gerespecteerd. De koning houdt het ontslag nog in beraad. NOVA peilt de stemming in BelgiŽ. Snappen de Belgen zelf nog waar het om gaat? In de studio commentaar van Steven de Foer, redacteur bij de Belgische krant De Standaard.

Van Essen: geen gratis dancefeesten meer
Er moet een einde komen aan gratis dancefeesten. En op grote evenementen mag alleen nog maar 'evenementenbier' worden geschonken. Hoofd-commissaris Henk van Essen, verantwoordelijk voor de aanpak van voetbalvandalisme, wil dat gemeentes en organisatoren van grote evenementen het roer omgooien: veiligheid moet veel meer aandacht krijgen.

Obama: strengere regels voor banken
De Amerikaanse president Barack Obama gaat de banken aanpakken. Vandaag ging hij naar het hol van de leeuw: Wall Street. Juist in de week dat bij Goldman Sachs, de machtigste bank ter wereld, een fraude-onderzoek is gestart door de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Vanuit New York commentaar van correspondent Willem Lust.

Het mes erin: Guido van Woerkom
Er moet bezuinigd worden en dan helpen alle kleine beetjes. Vandaag het creatieve bezuinigingsidee van de directeur van de ANWB: Guido van Woerkom.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 22 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Guido van Woerkom. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee