Uitzending
NOVA - 19-4-2010

19-4-2010

NOVA

1110 x bekeken | 0 reacties
8
Aswolk kost miljoenen per dag
De verstoring van de luchtvaart als gevolg van de vulkaanuitbarsting en de daarmee gepaard gaande aswolk loopt in de miljoenen. Niet alleen de luchtvaartmaatschappijen lijden schade door de sluiting van het luchtruim; ook allerlei grote en kleine ondernemers zien hun inkomsten stagneren. In Nova vanavond ondermeer een gesprek met een rozenhandelaar die met smart wacht op zijn rozen uit Kenia, een verslag van het overleg van de Europese ministers van Verkeer en een gesprek met Camiel Eurlings (Verkeer) en president-directeur Peter Hartman van KLM.

Kunstsubsidies onder druk
De kunstsubsidies hebben nog nooit zo onder druk gestaan als op dit moment. Jarenlang was het budget heilig, maar nu spreken politieke partijen zich openlijk uit voor bezuinigingen op de begroting van kunst en cultuur. Maar hoeveel subsidie gaat er eigenlijk naar kunst en cultuur en is dat veel? Wie profiteren daarvan? En kan het inderdaad niet wat minder?

'Ratzinger wist het'
Paus Benedictus XVI heeft in 1980, toen hij nog aartsbisschop van het bisdom München-Fresing was, de pedoseksuele priester H. uit het bisdom Essen naar München laten komen om daar in therapie te gaan. De behandelend psychiater laat al snel weten dat de priester 'niet te genezen' is, maar ondanks dat advies plaatst Ratzinger de man toch over naar een andere plaats, zonder de bevolking te informeren. Dit blijkt het begin van gezeul met een pedoseksuele priester. Een reconstructie, met behulp van betrokkenen ter plaatse en de psychiater die H. behandelde.

'Het mes erin'
Nova vroeg een reeks bekende Nederlanders naar hun creatieve bezuinigingsidee. Wat het beste idee is, bepaalt u door te stemmen op de Novasite. Vanavond de suggestie van columnist Max Pam.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 19 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Max Pam, Camiel Eurlings en Peter Hartman. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee