Uitzending
NOVA - 10-4-2010

10-4-2010

NOVA

906 x bekeken | 0 reacties
8
Vliegtuigcrash: nationale ramp voor Polen
Een vliegtuigcrash nabij het vliegveld van Smolensk (Rusland) heeft de levens geëist van de Poolse president Lech Kaczynski, zijn vrouw en een groot aantal Poolse hoogwaardigheidsbekleders. De chefstaf van het Poolse leger, de gouverneur van de nationale bank en parlementariërs zijn om het leven gekomen. Er zijn geen overlevenden. Het vliegtuig stortte vlak voor de landing neer. De oorzaak van de crash is nog onbekend, wel staat vast dat het op het tijdstip van de crash erg mistig was in het gebied en Russische autoriteiten melden dat het vliegtuig waarschijnlijk boomtoppen heeft geraakt. Een nationale ramp voor Polen, in één klap verliest het land een groot deel van haar politieke en militaire elite.

Exclusief: prinses Máxima in Tanzania
Prinses Máxima reisde een aantal dagen door Rwanda, Kenia en Tanzania in haar nieuwe rol als speciaal adviseur voor de Verenigde Naties. Haar taak: het toegankelijk maken van financiële diensten voor iedereen. Volgens prinses Máxima zijn een bankrekening, verzekering en krediet zijn nodig om een beter bestaan op te kunnen bouwen. NOVA reisde mee en sprak met haar over het belang van een goede gezondheidszorg en haar nieuwe rol als VN-adviseur. Maar ook over haar schoonvader prins Claus, wie jarenlang woonde in Tanzania. Over hem zegt prinses Máxima: 'hij is altijd een beetje in je achterhoofd'. Een exclusief gesprek met Prinses Máxima en een reportage van haar bezoek aan Tanzania.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 10 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Koningin Máxima. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!