Uitzending
NOVA - 15-7-2008

15-7-2008

NOVA

890 x bekeken | 0 reacties
6
Strafrecht
Er gaat te veel fout in het Nederlandse strafrecht. Tenminste dat oordelen rechters en commissies die zich erover hebben gebogen. Door nieuwe opsporingstechnieken blijken vrijgesproken verdachten opeens toch dader. Hoe moeten fouten in de rechtsspraak worden hersteld? Moet het mogelijk zijn om afgesloten strafzaken makkelijker te herzien? Aan minister Ernst Hirsch Ballin de vraag of het strafrecht op de schop moet. Hij is vanavond te gast.

Politieke crisis in BelgiŽ
Een akkoord tussen Vlaamse en Waalse politici, over de zwaar bevochten staatshervorming in BelgiŽ, is er niet gekomen. De Belgische premier Leterme heeft koning Albert daarom het ontslag van zijn vier maanden jonge regering aangeboden. De koning heeft het ontslag nog niet aanvaard. BelgiŽ verkeert intussen in shock en lijkt steeds onbestuurbaarder te worden. NOVA is in BelgiŽ voor de reacties en het laatste nieuws.

1968: Johan Cruyff
NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond: Johan Cruyff.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 15 juli door de VARA en de NPS. Te gast was Ernst Hirsch Ballin. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie