Uitzending
NOVA - 19-7-2008

19-7-2008

NOVA

843 x bekeken | 0 reacties
6
Esparanto
Wie spreekt er nog Esperanto? De taal, die al ruim 125 jaar praktisch wordt toegepast, was bedoeld om alle wereldburgers met elkaar te kunnen laten spreken. Dat kwam er niet van. Toch is Esperanto niet dood. In Rotterdam begint dit weekend het Wereld Esperanto Congres.

De Joint Strike Fighter
Volgens vliegtuigproducent Eurofighter heeft Nederland gekozen voor de Joint Strike Fighter en zijn alle andere opties voor de opvolger van de F-16 niet meer in de race. Slecht nieuws voor de PvdA die van staatssecretaris De Vries eist dat hij een vergelijkend warenonderzoek doet naar geschikte concurrenten voor de JSF. Het aantal concurrenten neemt echter steeds verder af en het kabinet koerst af op de aankoop van de JSF. Staatssecretaris De Vries heeft gisteren aan de Tweede Kamer laten weten dat Eurofighter en Rafale (een andere Europese producent) niet meer in aanmerking komen als opvolger. Het kabinet blijft zeggen dat er pas in 2010 moet worden beslist of Nederland de JSF wil aanschaffen.

1968: Richard Nixon wordt president
NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond: Richard Nixon wordt president van de Verenigde Staten.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 19 juli door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie