Uitzending
NOVA - 19-5-2008

19-5-2008

NOVA

991 x bekeken | 0 reacties
6
Limburg
In Zuid-Limburg kunnen straks aanhoudingen worden verricht door Duitse en Belgische agenten. En dat is maar goed ook. Want de misdaad trekt zich ook niets aan van grenzen. Drugsrunners en inbrekers maken handig gebruik van de verschillende politiesystemen en de verschillen in wetgeving tussen Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Als het aan scheidend hoofdcommissaris Wim Velings van de politieregio Limburg-Zuid ligt, gaat dat binnen een half jaar radicaal veranderen.

Geweld in Zuid-Afrika
Buitenlanders in Johannesburg zoeken massaal bescherming in gemeenschapscentra, kerken en politiebureaus. Het gaat vooral om migranten uit de buurlanden Zimbabwe en Mozambique. Ze zijn op de vlucht voor Zuid-Afrikaanse bendes met machetes, pistolen en messen. De buitenlanders worden ervan beschuldigd dat ze werk afpakken. Er zijn al zeker tweeŽntwintig doden gevallen. Een telefonische reactie van bisschop Paul Verryn die zijn kerk opende voor vluchtelingen uit Zimbabwe. Zijn kerk werd dit weekeinde aangevallen. In de studio reageert Bart Luirink, hoofdredacteur van Africa Magazine.

Den Haag Vandaag: Dries van Agt
Dries van Agt, gehaat en geliefd als politicus, was vandaag terug in het Catshuis waar minister-president Balkenende diens biografie overhandigde.

Presentatie: Clairy Polak en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 19 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!